K.D.O. vindt het belangrijk dat ieder kind kan sporten en is daarom aangemeld voor de Stadspasvergoeding Jeugd. Het is een regeling van de gemeente Amsterdam, waarbij kinderen op vertoon van een geldige stadspas kunnen sporten bij een groep sportaanbieders die aangesloten zijn op het PASS-systeem. De gemeente Amsterdam werkt met het Jeugdsportfonds.

Als een kind wil sporten en een geldige stadspas heeft kan KDO direct de jaarcontributie bij SV Jeugd indienen. Nadat u het kind heeft ingeschreven, hoeft u verder niets meer te doen.

Een intermediair kan helpen met het aanvragen van de regeling in geval dat het kind (nog) geen stadspas heeft, maar wel uit een gezin komt met een jaarinkomen minder dan 120% van het Wettelijk Sociaal Minimum.

Sportvergoeding Jeugd geeft slechts voor een afgebakende periode geld. Het lidmaatschap bij K.D.O. stopt automatisch als deze periode voorbij is. Het kind kan dan alleen weer komen sporten als de ouder het lidmaatschap zelf betaalt via automatische incasso, óf als er opnieuw een bijdrage van Sportvergoeding Jeugd is toegezegd.

Inschrijfgelden voor wedstrijden worden door SV Jeugd niet vergoed. De ouders dienen het
inschrijfgeld zelf te betalen.

Inschrijven met een stadpas? –> klik hier!